Uverejnené

Ako sa pretancovať svadbou

Ako sa pretancovať svadbou

foto od podmespolutancovat.sk

Na každej svadbe sa tancuje. Na niektorej viac, na inej menej. Záleží od vkusu mladomanželov. Na väčšine svadieb však určite nechýba prvý svadobný tanec mladomaželov. Nasledovaný je potom tancom so svadobnými rodičmi a ďaľšími svadobnými hosťami. A potom už nasleduje voľnejšia svadobná zábava.

Svadobný tanec mladomanželov

Mladomaželia si v dnešnej dobe volia zo širokého spektra štýlov tancov. Nie, už to naozaj nemusí byť striktne Viedenský alebo Anglický valčík ;). Základom každého tanca je hudba, jednoducho si vyberte takú, aká sa Vám páči. A ďalej sa už len rozhodnite, či potrebujete radu a pomoc tanečníka pri stavaní choreografie. Existuje veľa tanečných škôl, ktoré ponúkajú svojich trénerov či už na súkromné alebo hromadné lekcie svadobného tanca. Vyberte si takého trénera, ktorý Vám vyhovuje, na ktorého sa môžete úplne spoľahnúť. A nezabudnite pre nevestu vybrať také topánky, v ktorých sa jej bude daný štýl pohodlne tancovať.

Ako sa pretancovať svadboufoto od podmespolutancovat.sk

Tanec s rodičmi

Tanec so svadobnými rodičmi si s nimi jednoducho užite. Naozaj nemusí ísť o žiadne komplikované tanečné kreácie, pri ktorých mamu ohnete v krížoch, alebo s otcom spravíte zdvíhačku 😀 Myslite na vek a schopnosti svojich rodičov. Jednoducho sa pri ňom usmievajte a nezapoťte sa. Ešte máte pred sebou dlhú noc. A ak chcete, aby nôžky svadobnej mamy boli ako v bavlnke až do rána, tak jej pomôžte s výberom tanečných topánok.

Svadobná zábava

O nasledujúce tanečné kolá sa stará DJ, prípadne kapela. S nimi si dohadujete štýly tancov, ktoré sa budú počas zvyšku večera hrať. Najlepšie voliť takú kombináciu tancov, aby si každý vedel zatancovať a primerane sa zabaviť. Určite k vytiahnutiu svadobných hostí na tanečný parket dopomôžu aj tanečné animácie. A tu opäť platí, že v jednoduchosti je krása. Nemá sa jednať o tanečný maratón, aby sa vaši hostia priveľmi nezapotili. Ak sa chystáte svadby zúčastniť ako hosť a nie ste si istý svojimi tanečnými schopnosťami, lekcie tanca sú nielen praktickým riešením ale aj skvelou zábavou.

Prečo si obuť na svadbu tanečné topánky sa dozviete v mojom článku: Svadobné tanečené topánky.

Monika

Ako sa pretancovať svadboufoto od podmespolutancovat.sk


Spolupracujeme s:
Poďme spolu tancovať (Bratislava) – Svadobný tanec – nemusí byť ‘nutné zlo’

Uverejnené

Ako vybrať prvé tanečné topánky?

ako vybrat tanecne topanky

Chystáte sa kúpiť prvé tanečné topánky a vôbec sa v nich nevyznáte? Tu je pár rád, ako si vybrať tie, v ktorých sa Vám bude tancovať dobre.

Výška podpätku

Či už ste zvyknutá na vyššie civilné topánky alebo nie, treba myslieť predovšetkým na to, že na vysokých podpätkoch sa väčšine začiatočníčok horšie tancuje ako chodí.

Ako prvé odporúčam topánky so 7cm podpätkom, je to priemerná šandardná výška podpätku. Ak však na podpätky nie ste vôbec zvyknutá, preferovala by som topánky na nižších podpätkoch 5-6cm.

Tanečné topánky sa vyrábajú aj na ešte nižších 3cm, ale tu musím podotknúť, že už je to na úkor vzhľadu topánok, ako aj nohy v nich.Preto by som nižšie ako 5-6cm nevyberala (pokiaľ sa nejedná o topánky pre deti).
vyska podpatkov

Veľkosť topánky

Čo sa týka dĺžky, ak sa dá, mala by byť topánka približne rovnako dlhá ako noha. Tanečné topánky sa vyrábaju väčšinou po polčíslach medzi ktorými je cca 0,5cm rozdiel. Takže trafiť správnu dĺžku by nemal byť problém.

V niektorých prípadoch može byť topánka dlhšia, ale nesmie byť nikdy kratšia ako noha! Podstatná je aj šírka topánky. Každé tanečné topánky sa časom roztiahnu. Niektoré viac, niektoré menej. Záleží od modelu a materiálu.

Preto treba pri kúpe prvých tanečných topánok myslieť na to, aby pevne držali nohu. Nebojte sa, môžu aj jemne tlačiť. Nesmú však tlačiť na jednom mieste, lebo tu by spôsobovali otlaky a pľuzgiere. Musia komplexne pevne drzať nohu. Pocitovo by mali byť ako vaša druhá koža.

Farba a dizajn

Ako prvé tanečné topánky sa nakupujú väčšinou čierne alebo telové. Čierne preto, že sa dajú ľahko farebne skombinovať. Telové sú zas krajšie v lete, ku sukni napríklad. Každé ďalšie topánky, ktoré si kúpite, môžu mať inú farbu.

Od tvaru vašej nohy záleží, ktorý dizajn si vybrať. Každý sedí inak. Ja vždy odporúčam tie, ktoré sú pohodlnejšie, ako tie, ktoré sú krajšie. Osobne však mám vo svojom botníku aj pekné aj pohodlné, však to by sme neboli my ženy, keby sme pre krásu netrpeli.
ako vybrat topanky cierna a cervena

Ak sa chcete dozvedieť o tanečných topánočkách viac a vyskúšať si ich naživo, zavolajte mi ☏ +421 948 220 380 a dohodnite si stretnutie v našom showroome.

Monika

Uverejnené

Svadobné tanečné topánky

Svadobne tanecne topanky

Ahojte budúce nevesty. Plánujete svadbu? Zamýšlate sa nad všetkými detailami Vášho veľkého dňa? Keď budete prechádzať svadobný zoznam a prídete k položke svadobné topánky, skúste si premyslieť, či si nekúpite práve svadobné tanečné topánky. Prečo? Nižšie Vám rozpíšem dôvody podrobne.

Svadobný deň vie byť krásny, ale zároveň veľmi náročný. Všetky tie behačky, presúvačky, fotenia, obrad, gratulácie a na záver svadobná zábava. Veď to ste celý deň na nohách. Aj od pohodlia vašich nôh bude záležať, ako dlho sa udržíte na parkete.

Komfort

Tanečné topánky sa značne líšia od civilných. Nie ani tak výzorom, ale použitými materiálmi a konštrukciou topánky. Tanečná obuv je viac veľmi úzko špecializovaná športová obuv. Tanečníčky v nich často trénujú dlhé hodiny. Topánka im musí poskytnúť pevnú podporu klenby a držanie nohy. Nestačí však aby bola len pevná. Musí byť aj dostatočne pružná aby chodilo mohlo pracovať a zároveň ľahká, aby sa noha neunavila.

Podrážka je väčšinou z brúsenej kože, prípadne tvrdej kože či plastu. Brúsená koža zabezpečuje ohybnosť a ideálnu priľnavosť. Podošva je pre pohodlie tá najdôležitejšia časť topánky. Býva zvyčajne vyrobená z vyššej vrstvy pamäťovej peny.

Zvyšné použité materiály sú už viac otázkou dizajnu, ale celkovo materiály použité na výrobu tanečných topánok sa vyznačujú ľahkosťou. Pretancujete v nich celú noc bez toho, aby ste mali pocit, že máte na nohe závažia.

Svadobne tanecne topanky

Výška podpätku

Podpätkov u svadobných tanečných topánok je celá škála. Voľba výšky podpätku je veľmi dôležitá. Vplýva totižto na veľa ďaľších vecí. Na začiatok je to hlavne úprava dĺžky svadobných šiat. V salónoch Vám budú odporúčať, aby ste si na skúšku šiat pred úpravou priniesli topánky. Je to preto, aby šaty neboli prikrátke alebo pridlhé. Podkýňať sa o svadobné šaty je hotová nočná mora. Ďalej od voľby výšky podpätku určite závisí aj pohodlie vašich nôh. Výšku treba zvážiť zároveň s ohľadom na výšku ženícha. Či naozaj chcete tvrdohlavo tie najvyššie, lebo ste na nich nepochybne krajšia, napriek tomu, že nakoniec budete na všetkých fotkách od ženícha vyššia. Alebo si naopak vyberiete svadobné topánky s nízkym podpätkom a budete síce maličká, ale za to ako v papučkách.

Osobne najviac odporúčam zlatú strednú cestu: nižšiu platformu. Je to totižto kombinácia veľa pozitívnych vlastností. Extra pohodlnosť je zabezpečená vyššou vrstvou pamäťovej peny a zároveň lepšou izoláciou od parketu vďaka účinnejšiemu antishock systému. Sklon nohy je nižsí ako by bol pri rovnako vysokom podpätku bez platformy. Vďaka tomu menej trpia brušká pod prstami, váha celého tela je lepšie rozložená na celú plochu nohy. A vy v konečnom dôsledku vyzeráte vyššie, čo Vám opticky zlepšuje proporcie tela.

vyska podpatkov

Farba a dizajn

Tanečných svadobných topánok nájdete momentálne na trhu celú škálu. Môžte si vyberať. Záleží len na vás, či viac preferujete otvorenú alebo zavretú špičku. Či chcete klasické remienkové alebo niečo novodobé moderné. A farba už vôbec nemusí byť biela. Nevesty si okrem klasických farieb(strieborné, krémové, zlaté, perleťové) radi vyberajú aj farbu, ktorú majú ako doplnkovú na svadbe(červené, ružové, modré, telové). Ešte nikdy som nestretla nevestu s čiernymi svadobnými topánkami 😀

Určite odporúčam, aby ste si pred konečnou kúpou svadobných topánok, aspoň raz vyskúšali obuť svadobné tanečné topánky.

Ako si vybrať tie pravé prvé sa dozviete v mojom článku: Ako vybrať prvé tanečené topánky.

Ak sa chcete dozvedieť o tanečných topánočkách viac a vyskúšať si ich naživo, zavolajte mi ☏ +421 948 220 380 a dohodnite si stretnutie v našom showroome.

Monika


Spolupracujeme s:
Svadeko (Bratislava) – Unikátna svadobná a kvetinová výzdoba pre každého, návrh a realizácia pre svadobné a firemné eventy.
Salón Isabell (Bratislava) – Exluzívny svadobný salón v Bratislave
Salón Ľubica (Piešťany) – Svadobný salón Ľubica

Uverejnené

Chceš darček na Vianoce zadarmo? Tak neváhaj a čitaj!

Darček na Vianoce

Sviatky pokoja sa blížia a my tu máme pre vás veľké prekvapenie. Rozdávame darček na Vianoce zadarmo!
Do 24.12.2020 ku každému nákupu nad 50€ získavaš športovú podprsenku v hodnote 25€ od Senorita.sk ZADARMO!

Čo pre to musíš urobiť? Jednoducho nakúpiš svoje vysnívane tanečné topánočky cez e-shop a my ťa budeme kontaktovať kôli výberu konkrétnej športovej podprsenky.
Alebo sa objednáš do showroomu v Bratislave na Tomášikovej 26. Stačí vopred zavolať na ☏ +421 948 220 380. A športovú podprsenku si vyberieš priamo na mieste.

Všetky športové podprsenky, ktoré sú k dispozícii si môžeš pozrieť na Facebooku Senority. Dizajn veľmi pohodlný a meteriály priedušné. Sú dve verzie, vystužené košíkmi a nevystužené. Vyrobené sú z vysoko-kvalitných materiálov SUPPLEX, MERYL a BROCADE, ktoré sú vyrobené tak, aby sa prispôsobili všetkým tvarom tela. Materiál pozostáva z 90% polyesteru a 10% elastanu, ktoré sú mimoriadne pružné, odolné voči vyblednutiu, držia tvar, sú ľahké, rýchle schnú a odolávajú pokrčeniu.

Ale ponáhľaj sa, podprseniek je obmedzené množstvo a rýchlo sa míňajú.

V prípade otázok a nejasností nás neváhaj kontaktovať:
Mobil: +421 948 220 380
Web: www.latinky.sk
Email: info@latinky.sk
Facebook: facebook.com/latinky.sk
Instagram: instagram.com/latinky.sk

Darček na Vianoce zadarmo poteší každého z nás.

Darček na Vianoce
Aj takto môže vyzerať Tvoj darček na Vianoce.

 

Uverejnené

Značky tanečných topánok

znacky tanecnych topanok

Značky tanečných topánok sú pre netanečníka, tanečníka začiatočníka a čato aj pokročilého veľkou neznámou. Priblížim Vám aspoň časť z nich. Za každou je príbeh.

Larisa London

znacka larisa london
Výnimočné topánky pre výnimočné chvíle

Po tom, ako sa značka návrhárky Larisy Balogh: Dance Shoes International etablovala na európskom trhu s tanečnou obuvou a stala sa synonymom pre kvalitnú a zároveň cenove dostupnú tanečnú obuv, prišiel čas na novú výzvu: Vyrobiť dizajnovo výnimočné a pritom veľmi pohodlné dámske tanečné topánky.

Vytvorila uplne novú značku a dala na ňu svoje meno: Larisa London. Že sa to Larise podarilo, dosvedčuje vysoký záujem o tanečníčok z celej európy už od roku 2016. Luxusné, pohodlné, dizajnovo výnimočné talianske tanečné topánky.

Kto je Larisa Balogh? Vždy usmiata, veselá, malinko ukecaná osôbka. Má vyše 20-ročné skúsenosti s latinsko americkými aj spoločenskými tancami. Pôsobila mnoho rokov ako profesionálna tanečnica a taktiež ako tanečná inštruktorka. Na Slovensku ste ju mohli stretnúť na mnohých festivaloch.

Dance Shoes International – DSI

znacky dsi
Splnený sen

Pred viac ako desaťročím si Larisa Balogh, zakladateľka spoločnosti Dance Shoes International dala náročnú úlohu. Navrhnúť, vyrobiť a uviesť na trh rozmanitú škálu cenovo dostupných tanečných topánok.

Dnes, po viac ako desiatich rokoch je jasné, že sa jej tento sen podarilo splniť. V Británií, Španielsku, Nemecku, a mnohých ďaľších krajinách obula do svojich topánok nespočet tanečníc a tanečníkov.

Ak hľadáte nadčasovú klasiku alebo čosi odvážnejšie, nemali by ste vynechať značku DSI. Jej modely sú navrhnuté a testované v spolupráci s profesionálnymi tanečníkmi a dosahujú najlepší pomer cena/kvalita. Všetky topánky sú vyrábané z kvalitnej kože. V kolekcii sa špeciálne pre Slovenský trh nachádzajú zúžené dámske topánky.

Volver by Carmino Triunfo

znacka volver

Kontakt s profesionálnymi, amatérskymi a taktiež začínajúcimi tanečníkmi nám prináša možnosť učiť sa stále čosi nové

Kolekciu tanečnej obuvi “VOLVER dance shoes” by Carmine TRIUNFO netreba nijak zvlášť predstavovať. Jej výrobca, spoločnosť Tendanse, je známym talianskym výrobcom krásnej, pohodlnej a vysokokvalitnej tanečnej obuvy.

Samotná značka pôsobí na trhu od roku 2012, avšak jej počiatky siahajú do doby dávno minulej. Písal sa rok 1975, keď Carmine Triunfo vyrobil prvý pár tanečných topánok. Od tohto momentu zasvätil celý svoj život umeniu ich výroby.

Všetky topánky sú vyrobené z najlepšej talianskej kože. Pri ich výrobe sa využíva vysoký podiel ručnej práce. Ich návrhu sa venuje zmiešaný tím začínajúcich mladých a skúsených dizajnérov. Výsledkom sú topánky nielen pohodlné a funkčné ale aj trendové.

Taygra

znacka taygra
Buďte štýlový na parkete, obujte si Taygra

Tanec je spôsob, ako vyjadriť samého seba. Taygra je tanečná obuv z Brazílie. Je navrhnutá s dôrazom na štýl, farebnosť, konfort a pružnosť. V našej ponuke je nástupcom značky Jingas.

V Brazílií ju nosia tanečníci aj bojovníci capoeiry. Ľahkosť a ohybnosť z nich robí skvelú obuv vhodnú ako na workshopy, tak aj na párty.

Skvelá na Capoeiru, Salsu, Kizombu, Zumbu, Zouk, Jazz, Moderný tanec…

František

Uverejnené

Prečo pánske tanečné topánky

preco panske tanecne topanky

Prečo pánske tanečné topánky? Aký je ich zmysel? A nie sú všetky na jedno kopyto, nudné klasické oblekovky? A nešmýkajú sa? A nie sú tenisky lepšie? Nuž…

Skoro každý muž, ktorý chodí tancovať „social dances“, ako sú napríklad salsa, kizomba a bachata, si povie: „A načo tanečné topánky? Veď civilné stačia.“ „A sú dokonca lepšie, lebo sa nešmýkajú.“ „Prečo teda mám minúť peniaze na pánske tanečné topánky?“ Dôvodov je veľa.

Kožená podrážka

Áno, šmýka sa viac, ako gumenná, ale to je práve pri tanci potrebné. Koža je v tomto prípade zvolená práve pre jej ideálne vlastnosti, hlavne priľnavosť. Topánky majú umožniť šmýkanie kôli spinom, aby kĺby(hlavne koleno a členok) mohli rotovať zároveň s chodidlom. Pokiaľ sa šmýkajú topánky priveľmi, je to zväčša z dvoch dôvodov: Podrážka je zašpinená, a tým pádom klzká, treba ju očistiť drátenou kefou(nájdete v obchodoch s tanečnými potrebami). Druhým dôvodom je zlá technika krokov: robíte dlhé kroky, namáte ťažisko správne umiestnené mezdi vlastnými nohami, alebo zle našľapujete. Chce to iba tréning.

Výhody pre tanečné partnerky

Sťažujú sa Vám partnerky, že im stúpate po nohách? Je to práve preto, lebo nerobíte primerané kroky. Ďaľšou sťažnosťou, ktorú máloktorá žena vysloví nahlas, pretože to považuje za svoju chybu, je nesprávne držanie tela. Myslíte si, že to nesúvisí s topánkami, ale práve naopak, od nich sa to odvýja. Gumenná podrážka umožnuje stáť ťažiskom mimo svojich nôh oveľa viac ako kožená. Tým spôsobujú páni hlavne bolesti chrbta a nôh svojej pratnerke, ale aj sebe.

Design a materiály

V neposlednom rade výhodou pánskych tanečných topánok je pohodlnosť voči väčšine civilných topánok. Ale aj design topánok, ktoré máte na nohách, o Vás veľa prezrádza. Pri dámach sa hovorí, že aké topánky také spodné prádlo. Keby sme to aplikovali na pánov, väčšina má na nohách sneakery, alebo tenisky.

Zamyslite sa, či používate správnu obuv na správny šport ?

panske tanecne topanky

Ak sa chcete dozvedieť o tanečných topánočkách viac a vyskúšať si ich naživo, zavolajte mi ☏ +421 948 220 380 a dohodnite si stretnutie v našom showroome.

Monika

Uverejnené

Tanečné či civilné?

tanecne ci civilne

Tanečné či civilné topánky? V čom sú tanečné iné ako civilné? A prečo v nich tancovať? Na tieto otázky zodpovieme v nasledujúcom článku.

Neviete na plese či svadbe vydržať tancovať v civilných topánkach až do rána? V tanečných je to iné. A presne to je ten rozdiel.

Použité materiály

Tanečné topánky sú oveľa mäkkšie. Sú vyrobené z materiálov ako napríklad koža, semiš a satén. Tieto materiály sa veľmi ľahko a rýchlo prispôsobia tvaru nohy. Ak sú teda zvolené veľkostne a tvarovo správne tanečné topánky, nespôsobujú žiadne pľuzgiere.

Podošva

Hrúbka podošvy sa u tanečných topánok líši. Profesionálni tanečníci potrebujú mať maximalne tenkú, flexibilnú podošvu, aby mohli prepínať špičky. Pri tomto type topánok trpia brušká pod prstami. Ale nie všetky tanečné topánky majú takto tenkú podošvu. Topánky určené na hobby dance majú presný opak podošvy – hrubú a mäkkú zároveň. Je to ako obuť si papuče. To sú presne topánky, v ktorých sa dá s úsmevom tancovať do rána.

tanecne ci civilne

Zapínanie a podpätok

Ďaľším dôležitým faktorom tanečných topánok je zapínanie, ktoré pevne drží pätu a členok. Tancovať v civilných sandálkach, kde pätu drží len remienok, je nebezpečné pre členky. Rovnako ako aj postavenie podpätku – podpätok nesmie byť ani veľmi vpredu ani veľmi vzadu. Pri našľapovaní na zle situovaný podpätok hrozí šmyknutie, alebo je na spoj podpätka a topánky taký tlak, že sa podpätok jednoducho zlomí.

Ak si chcete užiť tančiareň, párty či svadbu na parkete až do rána, obujte si tanečné a nie civilné topánky.

Ako si vybrať tie pravé prvé sa dozviete v mojom článku: Ako vybrať prvé tanečené topánky.

Monika